قوروت ماستی: عشایر خوار و توران نوعی کشک تهیه می کنند که

به قوروت ماستی معروف است . این کشک دارای چربی بیشتری

نسبت به سایر کشک هاست .

تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری پنجم www.pichak.net كليك كنيد

انواع پنیر: پنیر قالبی  و پنیر چنگی

آرشه : آرشه از دو واژه ( آر ) به معنای آسیاب و ( شه) به معنای

سه در گویش سنگسری تشکیل شده است . تهیه آرشه کار بسیار ظریف

و حساسی است بطوری که تهیه آرشه توسط یک نفر عملی نیست .

لازم است دو نفر به نوبت تفت دادن آن را به عهده گیرند و نفر سوم

به تنظیم شعله زیر دیگ بپردازد.

مامای وهو : مامای وهو (mamaye woho) یا روغن پنیر در

حین پخت آرشه بدست می آید و به عنوان مرهم در شکستگی ترمیم

زخم و رفع کوفتگی مصرف می شود.

 در ضمن در اثر کمی تفت دادن تبدیل به ماده ای می شود که

وارهون( warhun) نام دارد.

وارهون نوعی روغن زرد پنیر است و به مصرف خوراکی می رسد.

تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری پنجم www.pichak.net كليك كنيد

انواع لور: لور تازه از جوشاندن پنیر بدست می آید

لور چنگی  به لور تازه مقداری نمک می زنند و در خیک می ریزند

لور خشک را با خشکاندن در مقابل آفتاب و تورق آن لور خشک بدست می آید

لور رهون : در حین خشکاندن لور در سینی روغن پس می دهد که لور رهون

( روغن لور) نام دارد . این ماده فقط مصرف دارویی دارد و در درمان

رما تیسم استفاده می شود.

لور آرشه : از لور تازه بدون نمک آرشه ای درست می کنند که به آن

لور آرشه می گویند.

تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری پنجم www.pichak.net كليك كنيد